ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Β΄ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ HACK THE MAP: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 ολοκληρώθηκε η Β’ φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού: HACK THE MAP: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ.

Από τις είκοσι (20) προτάσεις που πέρασαν στη Β΄ Φάση, λάβαμε συνολικά δεκαέξι (16) έγκυρες συμμετοχές. Πιο συγκεκριμένα, ανά κατηγορία έργου:

α) Μία (1) συμμετοχή στην κατηγορία Εικονικής Πραγματικότητας (VR),

β) Τέσσερις (4) συμμετοχές στην κατηγορία Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR),

γ) Εννέα (9) συμμετοχές στην κατηγορία Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Storytelling), και

δ) Δυο (2) συμμετοχές στην κατηγορία Τρισδιάστατου Ψηφιακού Παιχνιδιού (3D Video Game).

Τέσσερις (4) σχολικές ομάδες δυστυχώς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ψηφιακό τους έργο εξαιτίας τεχνικών και άλλων δυσκολιών που αντιμετώπισαν στις σχολικές τους μονάδες.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, η Οργανωτική Επιτροπή και η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού συνεδρίασαν και αποφάσισαν να δώσουν τα ακόλουθα βραβεία και τιμητικούς επαίνους:


ΒΡΑΒΕΙΑ

Στην κατηγορία ψηφιακών έργων Εικονικής Πραγματικότητας (VR) η Επιτροπή Αξιολόγησης αποφάσισε να μην δώσει βραβείο. Το βραβείο αυτής της κατηγορίας θα μοιραστεί στις ψηφιακές προτάσεις που έλαβαν τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες της Επαυξημένης Πραγματικότητας και της Ψηφιακής Αφήγησης.

Στην κατηγορία ψηφιακών έργων Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) το πρώτο βραβείο απονέμεται στο:

1o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ARCHAIO PEIR

ΤΙΤΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: ARCHAIO: Αξιοποίηση εργαλείων ΤΠΕ για τη δημιουργία mobile εφαρμογής για το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

Δείτε το capture video του ψηφιακού έργου: 


Στην κατηγορία ψηφιακών έργων Τριασδιάστατου Βιντεοπαιχνιδιού (3D Video Game) το πρώτο βραβείο απονέμεται στo:

1ο ΕΠΑΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: purple.exe

ΤΙΤΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Κλέφτες κι αστυνόμοι στο νεοσύστατο αστικό ελληνικό κράτος»:«Ιουνιανά»

Δείτε το capture video του ψηφιακού έργου: Στην κατηγορία έργων Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Storytelling) το πρώτο βραβείο απονέμεται στο:

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Η ΠΟΛΗ: Με τραμ, με φορδ, με ασημένιο άλογο ή και ξυπόλυτοι: μια πολιτιστική διαδρομή στην Καλαμάτα του 1920

Δείτε το τελικό ψηφιακό έργο:


Στην κατηγορία ψηφιακών έργων Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) το δεύτερο βραβείο απονέμεται στο:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: FREETOWNHACKERS

ΤΙΤΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Στο δρόμο του νερού

Δείτε το capture video του ψηφιακού έργου: 


Στην κατηγορία έργων Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Storytelling) το δεύτερο βραβείο απονέμεται στο:

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: MAP - TREKKERS ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤOΝ ΧΩΡΟ- ΧΡΟΝΟ

ΤΙΤΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Δίνοντας φωνή στους χάρτες: χρονομετάθεση στη γη της Κορινθίας»

Δείτε το τελικό ψηφιακό έργο:Οι τρεις (3) σχολικές ομάδες που έλαβαν τα πρώτα βραβεία θα λάβουν και χρηματικό έπαθλο με τη μορφή χορηγίας τεχνικού εξοπλισμού αξίας 1.500 ευρώ για τις σχολικές μονάδες στις οποίες ανήκουν.

Οι δυο (2) σχολικές ομάδες που έλαβαν τα δεύτερα βραβεία θα λάβουν και χρηματικό έπαθλο με τη μορφή χορηγίας τεχνικού εξοπλισμού αξίας 750 ευρώ για τις σχολικές μονάδες στις οποίες ανήκουν.


Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποφάσισε να απονείμει 3 τιμητικούς επαίνους και 1 εύφημο μνεία στα κάτωθι σχολεία:

ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ (με αλφαβητική σειρά)

ΕΝΕΕΓΥΛ ΑΙΓΑΛΕΩ (κατηγορία Digital Storytelling)


ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: E-ΣΤΟΡΙΟΔΙΦΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Αιγάλεω…1922-2022: 100 χρόνια μικρασιατικής μνήμης

Δείτε το τελικό ψηφιακό έργο:ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (κατηγορία 3D Video Game)

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: FUNMAPFIGHTERS

ΤΙΤΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Η πόλη μου αλλιώς

Δείτε το capture video του ψηφιακού έργου: ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (κατηγορία Digital Storytelling)


ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: « ΝΕΟΙ ΣΧΟΛΕ(Ι)ΑΣΤΕΣ »

ΤΙΤΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Οι μαθητές του Νέου Σχολείου δημιουργούν για το 1821»

Δείτε το τελικό ψηφιακό έργο:ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: «HISTORY EXPLORERS - 1GT»

ΤΙΤΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Το μαχαίρι»: μια ιστορία αγάπης στα χρόνια του ΄21»

Δείτε το τελικό ψηφιακό έργο:Η Οργανωτική Επιτροπή και η Επιτροπή Αξιολόγησης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι συγχαίρουν όλες τις σχολικές ομάδες που βραβεύτηκαν. Συγχαίρουν επίσης και ευχαριστούν όλους τους μαθητές/ μαθήτριες που έλαβαν μέρος, καθώς και τους επικεφαλής εκπαιδευτικούς τους για την ουσιαστική υποστήριξή τους από την αρχή έως το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο διαγωνισμός αυτός κατάφερε να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνατότητες των εφήβων αλλά και των εκπαιδευτικών τους, ενισχύοντας τη μεταξύ τους συνεργασία, επικοινωνία αλλά και αποτελεσματικότητα. Οι σχολικές ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και αφοσίωση, μπήκαν στη διαδικασία διεξαγωγής ιστορικής έρευνας και ήρθαν σε επαφή με πρωτογενείς πηγές και αρχεία.

Όλες οι σχολικές ομάδες ταξίδεψαν ψηφιακά σε φανταστικούς κόσμους και αξιοποίησαν καινοτόμες τεχνολογίες, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους, οπτικοποιώντας τις ιδέες τους και εφαρμόζοντας τις γνώσεις τους σε ποικίλα πεδία και προβλήματα. Τα ψηφιακά έργα που υποβλήθηκαν κατά τη Β΄ Φάση του Διαγωνισμού ήταν αξιόλογα και ανέδειξαν την προσπάθεια, την επιμονή και το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών να εργαστούν μεθοδικά και συλλογικά προκειμένου να παραδώσουν ένα άρτιο ψηφιακό έργο.

Σε όλους όσοι έφτασαν στο τέλος αυτής της διεπιστημονικής εκπαιδευτικής εμπειρίας, στα σχολεία, στους διευθυντές, τους επικεφαλής καθηγητές, τους μαθητές αλλά και τους γονείς, αξίζουν συγχαρητήρια.

Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε να δημιουργείτε, να μην εγκαταλείπετε τις προσπάθειές σας και να μην σταματήσετε να ονειρεύεστε!

Τα ψηφιακά έργα όλων των σχολικών ομάδων θα αναρτηθούν σύντομα στην ανοικτή εκπαιδευτική πλατφόρμα Classroom του Ιδρύματος Ωνάση. Σας καλούμε να συνεχίσετε την περιήγησή σας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο εκπαιδευτικό υλικό.

Σας περιμένουμε την επόμενη σχολική χρονιά για ένα ψηφιακό ταξίδι αυτή τη φορά στον κόσμο της τέχνης!