ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Β’ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ HACK THE ART: ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκε η Β’ φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού: HACK THE ART: ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ.

Από τις δεκαεπτά (17) προτάσεις που πέρασαν στη Β΄ Φάση, λάβαμε συνολικά δέκα (10) έγκυρες συμμετοχές και επιπλέον μία εκτός διαγωνισμού (εκπρόθεσμη) στην κατηγορία Εικονικής Πραγματικότητας (VR) . Πιο συγκεκριμένα, ανά κατηγορία έργου:

α) Μια (1) συμμετοχή στην κατηγορία Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR),

β) Έξι (6) συμμετοχές στην κατηγορία Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Storytelling), και

γ) Τρεις (3) συμμετοχές στην κατηγορία Τρισδιάστατου Ψηφιακού Παιχνιδιού (3D Video Game).

Επτά (7) σχολικές ομάδες δυστυχώς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ψηφιακό τους έργο εξαιτίας τεχνικών και άλλων δυσκολιών που αντιμετώπισαν στις σχολικές τους μονάδες.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, η Οργανωτική Επιτροπή και η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού συνεδρίασαν και αποφάσισαν να απονέμουν τα ακόλουθα βραβεία:

ΒΡΑΒΕΙΑ

Στην κατηγορία ψηφιακών έργων Τριασδιάστατου Βιντεοπαιχνιδιού (3D Video Game) το πρώτο βραβείο απονέμεται στo:

1Ο ΕΠΑΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΤΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ


 

Στην κατηγορία έργων Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Storytelling) το πρώτο βραβείο απονέμεται στο:

2Ο ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΚΑΙ ΟΙ 15 ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ

ΤΙΤΛΟ ΕΡΓΟΥ: Ο ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΉΡΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑ



Στην κατηγορία ψηφιακών έργων Εικονικής πραγματικότητας VR, δεν υπήρξαν υποψηφιότητες και το βραβείο που αντιστοιχεί σε αυτή την κατηγορία, θα μοιραστεί ισόποσα, ως δεύτερο βραβείο ανάμεσα στα σχολεία που συγκέντρωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία στις κατηγορίες Τρισδιάστατου Βιντεοπαιχνιδιού (3D Video Game) και Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Storytelling).

Στην κατηγορία ψηφιακών έργων Τριασδιάστατου Βιντεοπαιχνιδιού (3D Video Game) το δεύτερο βραβείο απονέμεται στα:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: FRACTAL

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: IN THE MIND OF YIANNOULIS CHALEPAS



Στην κατηγορία έργων Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Storytelling) το δεύτερο βραβείο απονέμεται στο:

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ART EXPLORERS - ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΙΟΙ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΥΜΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΥΜΒΙΟ ΚΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΑ



Στην κατηγορία ψηφιακών έργων Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) η Επιτροπή Αξιολόγησης αποφάσισε να μην δώσει βραβείο. Συνεπώς, το βραβείο αυτής της κατηγορίας θα μοιραστεί ισόποσα ως τρίτο βραβείο ανάμεσα στα σχολεία που συγκέντρωσαν την τρίτη μεγαλύτερη βαθμολογία στις κατηγορίες Τρισδιάστατου Βιντεοπαιχνιδιού (3D Video Game) και Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Storytelling).

Στην Κατηγορία έργων Τρισδιάστατου Βιντεοπαιχνιδιού (3D Video Game) το τρίτο βραβείο απονέμεται:

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: UNIVERSAL TOMATOES

ΤΙΤΛΟΣ  ΕΡΓΟΥ: ESCAPE THE SCULPTRIX - A YANOULIS CHALEPAS TRIBUTE



Στην Κατηγορία Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Storytelling) το τρίτο βραβείο απονέμεται στα ακόλουθα 2 σχολεία:

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ART HACKERS

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ



ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΠΑΓΙΤΩΝ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ”

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ…ΤΟΥ Α2

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ



Οι δυο (2) σχολικές ομάδες που έλαβαν τα πρώτα βραβεία θα λάβουν και χρηματικό έπαθλο με τη μορφή χορηγίας τεχνικού εξοπλισμού αξίας 1.500 ευρώ για τις σχολικές μονάδες στις οποίες ανήκουν.

Οι δυο (2) σχολικές ομάδες που έλαβαν τα δεύτερα βραβεία θα λάβουν και χρηματικό έπαθλο με τη μορφή χορηγίας τεχνικού εξοπλισμού αξίας 750 ευρώ για τις σχολικές μονάδες στις οποίες ανήκουν.

Οι τρεις (3) σχολικές ομάδες που έλαβαν τα τρίτα βραβεία θα λάβουν και χρηματικό έπαθλο με τη μορφή χορηγίας τεχνικού εξοπλισμού αξίας 500 ευρώ για τις σχολικές ομάδες στις οποίες ανήκουν.

Η Οργανωτική Επιτροπή και η Επιτροπή Αξιολόγησης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Hack the Art: Γιανούλης Χαλεπάς συγχαίρουν όλες τις σχολικές ομάδες που βραβεύτηκαν. Συγχαίρουν επίσης και ευχαριστούν όλους τους μαθητές/ μαθήτριες που έλαβαν μέρος, καθώς και τους επικεφαλής εκπαιδευτικούς για την ουσιαστική υποστήριξή τους από την αρχή έως το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο διαγωνισμός αυτός είχε ως στόχοι μαθητές και εκπαιδευτικοί να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους και να αφιερώσουν χρόνο σε μια διεπιστημονική δραστηριότητα που συνδυάζει διαφορετικά γνωστικά πεδία και ικανότητες.

Όλες οι σχολικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγάλο Έλληνα γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά μέσω από τη ζωή αλλά και το έργο του, δημιουργώντας τα δικά τους έργα ενώ έκαναν χρήση νέων τεχνολογιών, μπήκαν στη διαδικασία διεξαγωγής ιστορικής έρευνας και ήρθαν σε επαφή με πρωτογενείς πηγές και αρχεία. Μέσα από αυτή την εμπειρία οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν επαγγελματικά και στο μέλλον.

Όλα τα ψηφιακά έργα που υποβλήθηκαν κατά τη Β΄ Φάση του Διαγωνισμού ήταν αξιόλογα, διακρίνονται από ποιότητα, παιδαγωγική αξία και φανέρωσαν τη μεγάλη προσπάθεια, την επιμονή και το ενδιαφέρον μαθητών και καθηγητών να εργαστούν μεθοδικά και συλλογικά προκειμένου να παραδώσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Σε όλους όσοι έφτασαν στο τέλος αυτού του υπέροχου ταξιδιού, στα σχολεία, στους διευθυντές, τους επικεφαλής καθηγητές, τους μαθητές αλλά και τους γονείς, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Ελπίζουμε να συνεχίσετε το έργο σας, τις προσπάθειές σας, να μην εγκαταλείπετε εύκολα, να κάνετε αυτό που αγαπάτε και να πραγματοποιήσετε όλα τα όνειρά σας!

Τα ψηφιακά έργα όλων των σχολικών ομάδων θα αναρτηθούν σύντομα στην ανοικτή εκπαιδευτική πλατφόρμα Classroom (https://classroom.onassis.org) του Ιδρύματος Ωνάση. Σας καλούμε να συνεχίσετε την περιήγησή σας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο εκπαιδευτικό υλικό.